november 15, 2005

Grmbl...

Zo! Ben het zo'n beetje beu van niet meer te schrijven. Het is nu al zo'n zes weken dat ik een metamorfose ben ondergaan...naar een soort huismus. Niks anders doen dan studeren en taken maken en omdat ik dan te moe ben achteraf, wat voor de TV hangen. Weliswaar, al interessante programma's gezien maar ook zaken die gewoon al de resterende creativiteit in mijn hersenen smoren. Op café gaan of iets gaan doen, zat er ook al niet in. Maximum één keer in de week? Dus voilà, gedaan met dat super-braaf gedoe, voel de energie terug in mij stromen...eindelijk... . Maar had de rust dan ook ergens nodig, denk ik. Ben iemand die blijft doorgaan in het leven, wat er ook gebeurt, maar heb eigenlijk nooit echt ervaren van gewoon een tijd stil te staan. Waarom dat gehaast gedoe wanneer het net zo goed relaxed kan? Slaap nu regelmatiger en meer. Zo stapelt zich natuurlijk ook mijn energiereserve op en dan moet ik me weer gaan vermoeien :-). Heel mijn leven al, begrepen mensen niet vanwaar mijn energie bleef komen, (schijnbaar) onuitputbaar. Het zit hem allemaal in mijn geest, heb over het algemeen een wakkere geest die mijn lichaam deftig weet te domineren. Nu ben ik echter in een fase verzeild geraakt van...dus, mijn geestelijke activiteit smoren, zodat ik ook weinig lichamelijke energie over heb. Heb niet veel moeite moeten doen, het is vanzelf gegaan. Had het dus nodig. En het is tevens een goede manier om bepaalde zaken in een ander daglicht te plaatsen. Dat, wat een beetje op lethargie begint te lijken, moet ook niet blijven duren natuurlijk... .
In afwachting van mijn post over Katarina...ben gisteren op een...ja...hoe noem je zoiets eigenlijk(?), gebotst. Bizarrerie? (De nieuwe 'grote van Dale' Cd-rom is toch een zaligheid, amai)
Soit, we lezen het eens van de andere kant, wat weinig voorkomt in de media...een vrouw die met een man orale sex heeft gehad tegen zijn zin in...lees gerust verder... . Een beetje bizar...niet dat ik wil ontkennen dat mannen ook met ongewenst sexueel gedrag te maken krijgen, maar gewoon...de omstandigheden. Waarom sliep hij daar? Heeft ze een slaapmiddel gedaan in zijn drank of zo? Of was hij gewoon te zat? En heeft ze hem gepijpt of is ze gewoon op zijn gezicht gaan zitten in zijn slaap? Sorry, ben hier wat absurd bezig... . Het hele verhaal is wat onduidelijk maar het kan, het bestaat.
Binnen de psychologie wordt gezegd dat vrouwen wel eens kunnen fantaseren over verkracht te worden. Dat wilt niet zeggen dat ze het in werkelijkheid ook willen. Het is eerder een fantasie in de zin van 'master en servant', kan het niet beamen want heb die fantasie zelf nooit gehad... . Wel heb ik al mannen horen vertellen dat ze maar al te graag verkracht zouden willen worden door een of andere schoonheid of Vamp of door meerdere vrouwen. Ik neem aan dat ze dan niet goed beseffen waar ze het over hebben, zal wel iets met hun mannelijk ego te maken hebben want als 't puntje bij 't paaltje komt...verre van... denk ik. Tegen je zin, is tegen je zin.
De mensen die ooit 'Made in USA' van 'Jan Cremer' gelezen hebben, zullen zich misschien nog een bepaalde passage herinneren. Namelijk een passage waarin een man verkracht wordt door meerdere vrouwen..., met verscheidene hechtingen aan zijn penis als gevolg, doordat ze zijn lid voortdurend stijfhielden met behulp van een verstijvingsspray... . Nu ik me het boek na 14 jaar terug voor de geest haal...gedurfd, open, op hol geslagen fantasietjes en 'ruw', hiermee gepaard ruwe porno uiteraard, zonder een blad voor de mond te nemen. De man in kwestie na de verkrachting: zijn profiel op het gevoelsmatig vlak valt samen met die van een vrouw. Het is op zich al iets waar men zich voor schaamt en er moeilijk voor durft uit te komen als vrouw. Een man lijdt er precies nog harder onder...misschien omdat een man sommige zaken moeilijker weet te plaatsen dan een vrouw. Sommige dingen die een vrouw moeilijk weet te plaatsten, weet een man precies nog moeilijker te plaatsen, zoals gevoelens bijvoorbeeld, denk ik zo en denk uit ondervinding. Daarom wilt dat niet zeggen dat ze er niet zijn... . Kan hier onmiddelijk beginnen uitweiden, maar dat is nu niet de bedoeling, er ligt nog werk op mij te wachten. Het is enkel in een doorgedreven vrouwelijke, geëmancipeerde wereld waar mannen als gevoelige wezens over het hoofd worden gezien. In 'real life'? Er was een periode...maar minder en minder...en meer en meer wordt men zich bewust van de gevoeligheid bij mannen. Maar het misverstand zit hem dus vooral in het feit dat mannen zich niet steeds kwetsbaar durven op te stellen, wat vrouwen vaker doen, en vandaar dus vrouwen soms het gevoel krijgen dat mannen van steen zijn en zij alles aankunnen, zeker wanneer ze zich superieur of macho-achtig opstellen. Integendeel... .
Vrouwen denken dan weer al te vaak dat ze de man doorgronden en komen soms (vaak) ongepast af met hun moederinstict en theorieën over van alles en nog wat. Waardoor een man soms nog meer dichtklapt.
Zie ik daar een cirkel?