maart 23, 2006


'Trust me. My hope will never die....'

(pastel en potlood op papier en deel van een tekening, vermits het blad te groot is om in te scannen, afin, het belangrijkste staat er op :-) )

V.L.

maart 14, 2006

Duvelverduistering...

Even ter info, nog net op tijd en ook weer niet, juist op het nippertje...afin voor de geïnteresseerden en degenen die het nog niet mochten weten: vanavond doet zich een maansverduistering voor. Maar zeg niet altijd tegen een maansverduistering, zomaar een maansverduistering...

Doe me denken aan een keer dat ik met een vriend aan het stappen was 's nachts en ik naar boven keek op een bepaald moment omdat ik dacht een verandering in het maanlicht waargenomen te hebben. En inderdaad, er was een flinke hap van de maan weg. Ik zei tegen hem dat er een maansverduistering bezig was, waarop hij naar boven keek en zei:
"Och, dat kan niet, dat zal wel een wolk zijn."
"Ah ja? Ik heb nochtans nog nooit een wolk gezien die zo perfect rond afgelijnd kon zijn, antwoordde ik."
"Dan zouden ze het toch wel aangekondigd hebben zeker?, dat zal die Duvel wel zijn die jou dat doet zien, zei hij."
De dag daarop stond een artikel in de krant:
"Onverwachts deed zich gisterennacht een maansverduistering voor rond ...(het uur waarop ik het zag) .
"Ik zei tegen die vriend de volgende morgen door de telefoon: "Ik vrees dat die wolk van jou gisteren een Duvelwolk was ja..."

Vanavond echter geen gewone maansverduistering maar een penumbra- of een bijschaduwverduistering. De volle maan beweegt dan door de bijschaduw, een gebied waar de schaduw van de aarde de zon deels bedekt, naast de centrale schaduw, waarbij de schaduw van de aarde de zon volledig bedekt. Vanop de maan zie je dan dat de zon sikkelvormig is in de bijschaduwzone. (lees en zie hier uitgebreid, onder de schaduwgeometrie).
Ik weet niet of het goed zichtbaar zal zijn maar de maan zal i.i.g. minder helder worden, ga toch kijken hoor. Tegen middernacht zou de bijschaduwverduistering al zichtbaar moeten worden, als de gegevens die ik opgezocht heb kloppen en om 00.47h vannacht, 15 maart 's morgens dus, zou de bijschaduwverduistering op zijn maximum moeten zijn. De maan zelf wordt vol om 00.35h.


maart 01, 2006

Practice makes perfect...

Ben dus bezig met mezelf te perfectioneren.;-) Het is niet dat ik nu al dagenlang aan die volgende post bezig ben hoor. Het zit trouwens in mij kop, hoef het alleen maar uit te schrijven. Ben wel bezig met mijn lessen. Ik ga nog in een super-strever-nerd transformeren, haha.
Neen, maandag, dinsdag en woensdag zijn gewoon mijn drukste dagen en kijk altijd al uit naar donderdagavond. En naast de lessen ben ik natuurlijk ook bezig, zoals voorgenomen met Nieuwjaar, aan mijn volledige persoonlijkheid. Onlangs kwam mijn faalangst weer opdraven. Met het gevolg dat ik een paar lessen van een van de proffen Russich gemist heb. Belachelijk, maar kwam onder druk te staan van al die vertalingen Russisch.
In vergelijking met vroeger, als schoolkind, heb ik het nu vrij snel door wat er met mij aan de hand is en kan ik dat nu gemakkelijker doorbreken. Ondernam dan ook snelle stappen. 'Niet ter plekke blijven trappelen Verca. Ga gewoon naar die les! Of die taken nu af zijn of niet!', zei ik tegen mezelf. En wat was ik blij dat ik dat gedaan had want inderdaad, heb me voor niets zitten stressen. Had ik het geweten... Maar ja, had het dan ook geweten als ik naar die lessen was gegaan.
Het probleem is dat ik bepaalde zaken te perfect wil uitwerken, tot in de details ga, met het gevolg dat ik veel tijd verlies. Door dat tijdverlies geraak ik niet klaar met wat ik denk dat ik moet afhebben. Door te denken dat mijn werk niet goed genoeg is of omdat ze nog niet voltooid is, begin ik aan mezelf te twijfelen. Durf de prof dan niet meer onder ogen te komen, zeg niks, mijd ik de prof, geraak dan nog gefrustreerder, ect. Een cirkeltje waar ik vroeger moeilijk uitgeraakte... .Terwijl een paar woorden en/of gewoon 'zien' echt wel wonderen doen. Niets is wat het lijkt...soms.
Afin, u snapt wel wat ik bedoel... . It's all go.