juni 18, 2006

Korenblond

Ze streek door zijn haren ... ze waren korenblond. Hij glimlachte en keek haar betoverend aan. De intensiteit in elkaars blikken vertelde dat ze uit hetzelfde hout waren gesneden ... doch ... enkel die luttele seconden werden vereeuwigd ... vervolg kende geen gevolg en de seconden daarna zochten hun weg naar de vergetelheid... .

juni 14, 2006

Even uitblazen...

Mijn hoofd is zo'n beetje aan het tollen, heb al drie nachten achter elkaar, telkens maar drie uur geslapen...Mja, examens hé. Mijn medestudenten hebben deze vrijdag al gedaan, dan is het examen recht. En zou nu eigenlijk terug aan het blokken moeten zijn, maar jullie begrijpen wel, begint een beetje wat veel te worden. Ik zal na vrijdag in ieder geval nog vier examens moeten inhalen. Ben dolgelukkig, want ze zijn verspreid, mag zelfs voor sommige examens kiezen wanneer ik ze juist wil inhalen. Beter kan je niet hebben! Ik dacht zo, toen ik ziek werd, 'misschien moet het zo zijn en zal ik betere examens afleggen dan anders omdat ik dan wat meer voorbereidingstijd heb.' Toen ik ziek was, was ik wel heel ziek, kon niks studeren.
Gisteren Engelse taalvaardigheid gehad, was eigenlijk een makkie maar doordat ik mijn zoontje heb gedurende drie weken, dit is al de tweede week, omdat mij ex per se in mijn blok-en examenperiode op verlof moest gaan, heb ik me niet deftig kunnen voorbereiden. Kon in het weekend pas maar na elf uur 's avonds studeren. Echt spijtig, want had ik een heel weekend gehad dan had ik misschien 70% gehaald. We moeten trouwens 65% halen om een tien te hebben, de zeikerd! Wel een goeie prof. maar Brits arrogant! Moet ook per se zelf zo zijn regeltjes maken. En als je bijv. niet op het deel grammatica slaagt...moet ik ook nog doen. Help! Dat hadden de anderen niet, deels mondeling, deels schriftellijk. Hij moet weer speciaal doen...Mja, hij zal misschien te lui zijn om extra verbeteringswerk te verrichten, oftewel, weet het niet, maar heb een complex met die man, 'raggen' (van 'to rag' ;-)). Alles slaagt toe als ik hem moet aanspreken en blijkt mijn Engels plots niet meer te vlotten terwijl ik qua uitspraak en vlotheid al ferm gevorderd ben. Afin, zal het hem zeggen voor we aan dat mondeling gedeelte beginnen.
Hij staart me wel vaak aan in de klas en zelfs in de aula, al zit ik altijd opzij, als hij uitleg geeft (komt het misschien door mijn 'Brits haar' (Khnopff en zijn Engelse nicht) of zo?. Naar het schijnt heb ik iets Engels in mij. Maar wanneer ik dan tegenover hem sta of tegen hem spreek, kijkt hij me aan alsof ik een of ander idioot ben, daarom dat ik nooit eens heel vriendelijk of normaal kan doen tegen hem, het wringt. Mja, heeft hij niet met velen... . Tussen mij en hem voelt het soms aan als tussen een kat en een hond.
Dus als je, was weer aan het afleiden, bijv. niet voor grammatica slaagt, wel voor taalvaardigheid en in totaal toch geslaagd bent, moet je beide onderdelen opnieuw doen. Nogmaals, zeikerd! Alweer een eigengemaakte regeltje. Soit, ben een krak in de Engelse grammatica, vooral praktijk dan. Terminologie is wat anders. Hij zal in ieder geval niet kunnen zeggen dat ik het niet kan, behalve als hij het me heel moeilijk gaat maken natuurlijk.
Vandaag examen Nederlandse taalvaardigheid gehad en moet zeggen, voelde me zeer enthousiast erna. Hopelijk terecht! Een fantastische prof., is ook iemand die me vaak viseert tijdens zijn lessen maar dat is dan ook omdat ik een van de weinigen ben die interactief bezig is tijdens de lessen, de meesten houden braafjes hun mond. Afin, we hebben (ik en hij) al heel vaak de klas plat van het lachen gekregen. Doet deugd zoiets! Hij leeft er helemaal van op, zalig om die bezig te zien en te horen. En ik leef daar natuurlijk ook van op. Hij is een gezellig dikkerdje, rond vijftig jaar geloof ik en als we in de aula van hem les krijgen, gaat hij soms op een bijzettafeltje zitten en begint dan gezellig met zijn beentjes te wiegelen. We waren maar met drie in het lokaal voor het inhaalexamen. Was 5min. te laat zelfs en terwijl ik mijn naam begon in te vullen begon hij gezellig tegen me te klappen, alsof er helemaal geen examen was, grappig toch. Ik hoorde de anderen wel geërgerd zuchten en verbaasd opkijken. Maar de afleiding stoorde niet echt, de informatie bleef, terwijl normaalgezien de minste afleiding mij van mijn sus brengt tijdens een examen.Hij zei dat hij een week moest nadenken over wie 'die met haar krulletjes' was.
Mja, hij heeft het op een bepaald moment opgegeven om de namen van zijn studenten te onthouden en dan zegt hij bijv., als hij mensen aanspreekt om te antwoorden op een vraag van hem: 'die met haar roos truitje in het midden' of 'die daar, naast die met zijn blauwe coltrui' en mij noemde hij altijd, 'die met haar krulletjes of de krullenbol daar'. Ik moest namelijk contact opnemen met mijn proffen om een datum voor het inhaalexamen af te spreken en toen gebruikte ik als inleidende zin : "Spijtig genoeg is 'die met haar krulletjes' vorige week ziek beginnen worden. Diagnose: zware bronchitis... ." Zijn frank was in ieder geval gevallen na een week erover nagedacht te hebben. Hij kende mijn naam niet, daarmee. Ik kreeg zelfs nog extra tijd omdat ik te laat was... .
En na mijn examen hebben we nog een uur staan kletsen over van alles en nog wat, over mijn zoontje die autistisch (en ADHD) is bijv; , de grote zoon (22j) van zijn zus is ook autistisch maar je merkt het amper aan hem. En over het feit dat zijn zuster orthopedagogie is gaan studeren op een bepaald moment, specialisatie autisme, enz. Het was een tof gesprek. Hij vond vooral mijn slotzin in de mail, die ik vorig week naar hem gestuurd heb, fantastisch: "Voor de rest hoop ik dat er niet te veel grammaticale fouten zitten in deze tekst, dat het lot me wat goedgezind is en dat ik ondanks de flaters die ik begaan heb dit jaar (ergens ook niet mijn fout, maar de omstandigheden) slaag! Zal mijn beste beentje voorzetten en al moet ik de helft van de examens misschien opnieuw doen, Verca geeft zomaar niet op." 'Keep the spirit', antwoordde hij dan.
En neen, ben geen strever of mouwtjesveger, heb over het algemeen altijd, op sommigen na, maar die zijn dan tegen iedereen koel, altijd goede contacten gehad met leerkrachten of proffen en ik denk dat dat komt omdat ik geen onderscheid maak tussen functies maar iedereen probeer te benaderen als mens. En inderdaad, dat is net wat ze zo leuk vinden, dat zijn die barrières van een positie, die soms in de weg staan, en dat is dat die dan wegvallen. Ik geloof dat ze in Nederland ook wat opener zijn...en in Zweden, zo ben ik te weten gekomen van een Zweeds meisje, spreken ze de proffen zelfs aan met hun voornaam. Was trouwens gebuisd voor Nederlandse grammatica in januari (niet goed voorbereid). Zo'n mensen zijn in ieder geval een grote motivatie en een plezier om daar les van te krijgen. En nogmaals blijkt, wat je geeft, krijg je. En nu die van Engels eens aanpakken ;-) Ik zal hem dus gewoon zeggen welk probleem ik heb met hem en hopelijk breekt het ijs dan.

juni 06, 2006

Mannelijke potentie

Ja, ben nog lang niet aan slapen toe, ik ga de laatste zweetdruppels in die economie steken. Met ziek te zijn ging het wat moeizaam maar heb precies terug energie gekregen, zal wel de adrenaline zijn van het doorzetten die ervoor zorgt dat ik zo wakker ben. Al weet ik niet of het iets gaat opbrengen. Ik vind het zo jammer, ben een krak in economie, heb een goede zicht op hoe de economie draait in het Westen en het voormalig Oosten maar moet allerlei details en filosofieën vanbuiten leren. Zou liever een geprek willen hebben met mijn docent economie rond al die verschillende economische systemen ipv een examen. Tja. Afin, soit, ga geen nul vragen, omdat ik vond dat ik niet goed voorbereid was, ga het gewoon proberen...
Moet effe iets kwijt, is toch frappant...De laatste tijd als ik mijn kop ergens laat zien, duurt het niet lang of er fladdert al een man rond mij, of ik nu in gezelschap ben of niet. Als ik ergens ga dansen, moet ik de mannen gewoonweg van mij wegslaan en ik overdijf echt niet. Ok, kan goed dansen maar het is toch niet omdat ik goed kan dansen dat dat wilt zeggen dat ik om sex vraag? Ik weet het niet hoor maar het valt me op dat er veel sexgeile mannen rondlopen die al lang niet aan hun trekken zijn gekomen. Maar waarom kiezen ze mij eruit? Ook al geef ik blijk dat ik geen interesse heb? Tsss, snap er niks van...En als klap op de vuurpijl kreeg ik daarnet van mijn ex een smske dat als ik het nog zie zitten om een escorte fantasie met hem te doen, dat hij er klaar voor is. Seg, wat hebben die allemaal?
Ok, ik ben open maar dan ook niet weer zo open.....Het is net of ze allemaal de spaanse vlieg slikken. Afin, het is niet altijd alleen die sex, het aantal aanbidders neemt in ieder geval toe de laatste tijd, haha. Strelend voor mij ego uiteraard. Tss, nooit gedacht dat een beslissing nemen zo'n verstrekkende gevolgen zou hebben, het is net of ze het ruiken. Mja, het zullen mij feromonen van het single zijn dat ze ruiken waarschijnlijk...
En ik wist niet dat bladluizen zich in paniek van de bladeren doen vallen door hun eigen alarmferomoon. Dat wil ik toch eens met mijn eigen ogen zien, moet spectaculair zijn.