oktober 30, 2006

Update bij het voorgaande

Hm ja, mensen moeten inderdaad niet stoppen met geloven van mij maar ze mogen wel weten van waar al die zever komt. Van iemand die waarschijnlijk verschillende eeuwen geleden schizofreen was of hallucinaties had en dacht dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikte en zijn volgelingen gewone na-apers waren, want mensen zullen nu eenmaal altijd degene na-apen naar wie ze opkijken. Er is niets religieus of bovennatuurlijk aan...niet doden, niet liegen of bedriegen, niet stelen e.d., dit is een normale ethiek opdat mensen met elkaar overweg zouden kunnen. En in deze tijd, terwijl de globalisering toeneemt in de wereld, is samenwerken meer dan welkom en hoe meer overeenkomsten we vinden, naar gelijkgezindheid streven, hoe beter de samenwerking. En al dat verschillend geloof, van gezond tot compleet verwrongen geloof en daarmee gepaard ook de ethiek en die al veel mensenlevens heeft gekost tenslotte, werken die globalisering tegen want de ene preker of religieus leider weet het beter dan een ander ect. Veel mensen beseffen gewoon niet dat het leven ook kan zonder te moeten vasthouden aan een bepaald conservatief gedachtengoed van anderen. Ze denken dat ze zonder dat niet veel meer te betekenen hebben. Vandaar dat ik in mijn vorige post de dualiteit vermeldde aangaande ogen opentrekken. Voor de ene zal het groei betekenen, een ander zal zich op zichzelf teruggeworpen of verloren voelen. Voor sommige mensen is het geloof nog het enige wat hen rest.
Naar wereldvrede streven, is ergens een illusie want het zit nu eenmaal in de mens zijn genen: samenwerken en vechten. Beide essentieel om te kunnen overleven. Wanneer samenwerken niet meer mogelijk is, heeft de mens de neiging over te gaan tot vechten. Vandaar aan de ene kant oorlogen en aan de andere kant vredesverdragen e.d. Pfft, hoe meer ik me op alle vlakken in de mens verdiep, hoe meer ik onder ogen moet zien hoe de natuur ons aan de ene kant met een zeer grote complexiteit en tegenstrijdigheid bedeeld heeft en aan de andere kant we weer zeer logisch in elkaar steken. Wel...als we het netwerk van het mens zijn begrijpen, dan kunnen we daar toch ook iets mee doen op een grote schaal? Laten we ons dan toch focussen op de samenwerking. We denken alles bewust te besturen, we denken alles onder controle te hebben omdat we denken dat ons bewuste alles stuurt maar dat is ook maar een illusie want ons onderbewuste reageert altijd het eerst. Het is het onderbewuste dat men kan oefenen om anders te reageren, denken ect., zoals we daarvoor een patroon in ons hebben gestopt of gestopt gekregen hebben, zo kunnen we, als we openstaan, andere patronen toelaten. En het is uiteindelijk ook dat we onderbewust keuzes maken, de meeste keuzes op een emotionele basis worden gemaakt en niet rationeel zoals we altijd denken, vanuit ons bewuste. Het bewuste biedt de keuzes die men kan maken enkel aan.
En het is tevens interessant om weten dat de kerk bijvoorbeeld zich al eerder bewust was van hoe de hersenen bij de mens werken en zij dus wisten dat ze met indoctrinatie het gewenste resultaat konden bereiken. Lang voordat er enige wetenschap rond het menselijk brein bestond. Achterlijk zijn ze niet, neen, dat waren de tirannen in deze wereld zoals Hitler bijvoorbeeld ook niet, hé. Goh, arme schaapjes van mensen toch, hun brein is al zo vaak misbruikt geweest en tot op de dag van vandaag wordt van het menselijk brein nog steeds misbruik gemaakt! Indoctrinatie en manipulatie alom. Of we het nu willen of niet. We zijn de slaaf van ons eigen brein???. Afhankelijk van hoe ons brein in elkaar steekt en functioneert, zijn wij wie we zijn. We zijn in staat om in het leven de juiste dingen na te streven en de juiste beslissingen te nemen, net zo goed als de verkeerde dingen na te streven en de verkeerde beslissingen te nemen. En hoe meer storingen in ons brein, hoe minder we in staat zijn de juiste beslissingen te nemen. Tja.
(inspiratie gehaald uit 'De zoektocht naar onszelf' door Mathieu Snykers)(= bio-chemische, neurofysiologische, genetische benadering van het menselijk brein)

oktober 27, 2006

Tussendoortje

Heb een paar dagen geleden alweer met een geknelde spier en daardoor ook met een geknelde zenuw gezeten, bovenaan in mijn rug, tussen mijn schouderblad en de ruggengraat in. De kinesist is er nu mee bezig en ik voel dat het allemaal aan het los komen is. Ik heb weer ontzaglijk veel afgezien, geen enkele houding en zelfs Ibuprofen 400 verzachtten de pijn niet echt. En alweer hierdoor veel tijd verloren, mijn tijd niet nuttig kunnen besteden. Afin, het belangrijkste is dat het nu achter de rug is. Met de operatie van de vorige maand, vandaag, exact een maand geleden, mogen ziektes en pijnlijke toestanden en wat dan ook ver weg blijven. De operatie die ik heb moeten ondergaan heet exconisatie. De bovenkant van je baarmoederhals wordt dan weggehaald en dat heeft de vorm van de punt van een kegel. Ze hebben het stukje weggehaald waar er zich beschadigde cellen bevonden, die als ze niet weggehaald zouden worden, voor kanker kunnen zorgen. Vanaf dertig jaar worden vrouwen gevoelig voor baarmoederhalskanker en gelukkig heb ik al vóór mijn dertigste de goede gewoonte om halfjaarlijks en uitstrijkje te laten nemen en bloedonderzoek te laten doen. De boosdoener voor baarmoederhalskanker is voornamelijk het Papillomavirus en nog steeds zijn er vrouwen in de wereld die daaraan sterven. En hoe later men erbij is, hoe groter de kans op een fatale afloop. Praktisch elke vrouw die sexueel contact begint te hebben, kan dat oplopen. Hangt er vanaf of de man waar ze sex mee hebben ermee besmet is. Mannen zijn dus de overbrengers, die het virus opgepikt hebben bij een andere vrouw of er moeten al twee vrouwen sex met elkaar hebben... . Op mannen heeft het geen inwendig effect, enkel uitwendig kan hij wratjesvorming krijgen, teken van een infectie met het Papillomavirus. Hélas, voor vrouwen van mijn generatie en die vóór mijn generatie, ze zullen ermee blijven zitten tot hun dood. Voor de jongere generatie is er nog hoop. Vanaf volgend jaar gaat er een vaccin beschikbaar zijn op de markt. Men is namelijk van plan om automatisch meisjes rond de twaalf jaar, nog vóór ze sexueel actief worden in te enten. Weten jullie wat de kerk daar dan weer op te zeggen had? 'Is dat niet zo dat men door dat vaccin het vroegtijdig beginnen te sexen, bevordert?'
Daar krijg ik het dus van hé. De kerk zal altijd wel zijn commentaar op alles uiten en zelfs bepaalde dingen tegenwerken. Wanneer gaat dat irrationeel denken, dat tegen de mensenrechten en het welzijn van de mens ingaat, stoppen? Voor een mens die gewoon als een mens met vrije keuzes probeert te leven, is het soms moeilijk te vatten hoe bepaalde dingen op deze wereldbol draaien. IN DEZE TIJD! Op sommige plaatsen in de wereld is het net of we nog in de Dark Ages (donkere middeleeuwen) leven. Ik kan het de mens ergens niet kwalijk nemen, we zijn allemaal mensen met onze positieve en negatieve kanten maar wanneer gaan de ogen van bepaalde mensen nu eens eindelijk open? In deze tijd zeg. Ik krijg het van die mensen die zich liever bij het conservatief denken houden ipv mee te evolueren met de tijd. En mensen hebben recht op hun geloof maar de religies hebben uiteindelijk al meer kapot gedaan dan goed. Wie gaat de religies afschaffen en mensen duidelijk maken dat ze eigenlijk al die tijd alleen maar in een gemaakte realiteit hebben geleefd, uitgevonden door de bovenhand om zo een massa beter te kunnen controleren, zoals een herder dat doet met een kudde schapen, een sekteleider met zijn volgelingen, fundamentalisten met hun fundamentalistische aanhangers, tirannen met hun ijzeren hand, en noem maar op. Ja, wie gaat dat de buitenwereld eens duidelijk maken? Wie gaat de anderen eens de ogen openen?
En aan de andere kant, wie wilt eigenlijk zijn ogen nog open doen vermits de overtuiging waarin zij al zo lang leven en al ondertussen een deel van hun denken, handelen, voelen en leven is geworden? En als ze dan met de neus op de feiten worden gedrukt, willen ze het dan aanvaarden dat het anders kan? Kunnen ze de realiteit wel aan? Gaat hun wereld dan niet instorten? Vermits onze hersenen op een bepaalde manier worden geconditioneerd, de opgedane kennis en daarmee verbonden haar neuronennetwerk, verhard geraken naarmate men ouder wordt, is het moeilijk om wat eens verhard is daar totaal iets anders van te maken en de hersenen te voorzien van een ander neuronennetwerk. Men zou bij wijze van spreken al aan hersenmanipulatie moeten doen om bij de mens een andere manier van denken, voelen en handelen te verwezenlijken. En dan ben ik eigenlijk dezelfde als de rest want ik manipuleer.
Pfft, ik word soms zo triest van mensen. Ik kan al blij zijn dat ik ergens leef waar de technologie niet stilstaat en waar dus mensenlevens gered kunnen worden. Anders kon ik het vergeten. Ja, kennis, macht en geld zijn zo ongelijk verdeeld op deze aardbol en het zal nog eeuwen duren eer er een evenwicht tot stand gekomen is. Tenminste, als men ernaar streeft en blijft streven... .
N.B.: even een aantal drastische correcties en aanpassingen uitgevoerd... (17.40h)

oktober 20, 2006

De fotograaf


Het bloed vormde een grote plas op de houten vloer en sijpelde in de spleten tussen de planken. Eens de vloer gereinigd en opgedroogd, waren slechts nog enkele grote vlekken zichtbaar. Maar het is nog nooit in iemand opgekomen dat daar ooit bloed zou gelegen hebben. Hélas, al duizend en misschien wel duizenden voeten hebben over 'de vlekken' gelopen, over het lijk dat er niet meer lag.
Het gelijkvloerse appartement werd na 'het incident' volgens strikte normen gereinigd en ontsmet, doch men slaagde er niet in 'de vlekken' volledig te verwijderen. En al werd de vloer met allerhande producten behandeld, geschuurd, gebeitst, gelakt, dan nog bleven 'de vlekken' zichtbaar. Het bloed had zich in de vloer gevreten zoals een bijtend zuur dat doet bij ijzer en was met niets meer weg te krijgen.
Verschillende huurders hebben het appartement na 'het incident' bewoond. Meermaals werd de vloer terug opgeschuurd, alweer gebeitst, alweer gelakt. 'De vlekken' bleven zichtbaar en niemand die dacht dat het weleens bloedvlekken zouden kunnen zijn. Sommigen dachten aan lijm-of olievlekken. (Goh, ze zouden het eens moeten weten... . )
Ze stond al een twintigtal minuten onder de douche en geraakte maar niet opgewarmd. De herfstkou is kil en vochtig als de zon niet schijnt en gaat door merg en been, waardoor je niet gemakkelijk terug opgewarmd geraakt. Ze beefde over heel haar lichaam van de kou. Staarde zielloos voor zich uit, met haar handen op haar schouders rustend.
Hij hield zijn camera gefocust op haar gezicht. Ze hadden net intens gevrijd en haar pupillen waren, na talrijke orgasmes, volledig verwijd. Verleidelijk vleide ze zich in een bocht voor zijn fallus neer. De natuurlijke blos die je krijgt na goeie sex was nog steeds zichtbaar op haar wangen. Haar tepels nog verstijfd van het nazinderend genot. Dit was het juiste moment. Zijn camera klikte en bleef klikken, het ene beeld na het andere, geen enkel detail ontging hem. Hij zou de blik in haar ogen vereeuwigen. Hij was al een tijdje op zoek naar de juiste blik van verlangen en intens genot. Heeft al vele pornosites afgeschuimd op zoek naar die blik maar kwam die nergens tegen. Telkens werd hij geconfronteerd met uitstekend acteerwerk. Heeft ook van zijn vroegere liefdes gelijkaardige foto's getrokken maar zij overtrof op dat moment alles. De uitdrukking in haar ogen was het verlengde van haar lichaam en ziel en zei duizenden dingen tegelijkertijd. Haar blik had iets dierlijks en verslindends, haar gezicht nog rauw. En inderdaad, als ze kon zou ze hem volledig verslinden. Maar vooral die geheimzinnigheid die haar ogen uitstraalden, waardoor hij niet juist kon opmaken wat ze op dat moment dacht, intrigeerde hem. Na een poosje begon de blos op haar wangen af te nemen en kreeg haar gezicht een fluweelzachte uitstraling. Met een kalfachtige blik bleef ze recht in zijn ogen kijken. Haar ogen straalden nu tamheid uit.
Hij legde zijn camera opzij en begon liefdevol haar borsten te strelen. Zijn rechterhand zakte langzaam naar beneden tot op haar venusheuvel. Ze kreunde even van genot. Het was duidelijk dat ze naar meer verlangde. Maar verder dan dat ging hij niet. Zo was hij nu eenmaal. Soms liet hij zich gaan en soms niet. Voor haar was het soms behoorlijk frustrerend omdat ze het zo gewend was dat een man binnen een relatie regelmatig naar haar sex verlangde en hij haar op eender welk moment benaderde en haar dan begerig nam. Meestal was zij het degene die hem sexueel benaderde. Hij toonde over het algemeen niet vaak sexuele interesse in haar. Was dan ook met zoveel zaken tegelijkertijd in zijn hoofd bezig, ideeën uitwerken en projecten realiseren. Maar als hij echt zin kreeg dan had hij echt zin en dan was sex met hem een waarlijk genot.
"Ik zou willen dat je me nu alleen laat", zei hij opeens.
Wat teleurgesteld maar niet verbaasd, vroeg ze: "waarom nu weer schat? Kunnen we niet beter onder de wol kruipen en dicht tegen elkaar in slaap vallen? Is al zo lang geleden."
"Neen, geen zin, ik wil aan mijn foto's werken en wil ze vannacht nog ontwikkeld zien."
"Daar gaat ie weer..., kan je nu eens nooit zoals een normaal mens dat doet 's avonds, en gewoon gaan slapen met mij nadat we met elkaar gesext hebben?"
"Zeg, jij gaat me toch niet vertellen hoe en wanneer ik moet werken, zeker? Je wist trouwens al van in het begin dat ik heel onregelmatige werkuren heb."
"Ja, maar kan jij dan nooit eens wat tijd voor mij vrijmaken, ik heb ook mijn behoeftes hoor."
"Je weet dat mijn werk voorrang heeft... ."
"Awel, ik ben het beu dat je werk steeds voorrang heeft en dat ik keer op keer maar op de tweede plaats kom te staan!"
"Wel, als het zo zit, pak dan ineens heel je boeltje bij elkaar en bol het af. En kom vooral niet meer terug!"
"Dat ga ik dan ook doen, jij obsessieve lul!", en ze begon haar grief bij elkaar te verzamelen. "Je hebt weer je ultieme foto kunnen maken zeker? Ik heb je wel door hoor. Al je exen moesten eraan geloven op dezelfde manier. Het enige wat jou interesseert is gewoon een vrouw zodanig open te doen bloeien opdat jij je ultieme foto zou kunnen maken van haar. En daarna mag ze het gaan afbollen hé? Want je hebt tenslotte je hoogtepunt bereikt met haar en alles wat daarna volgt kan nooit zo goed zijn als die éne momentopname. En ga jij daarna op zoek naar de volgende ultieme opname."
"Bravo, dat heb je dan goed begrepen! Een perfecte analyse mevrouw de psycho-analyste!"
Dit antwoord had ze niet verwacht, ze had maar wat onzinnigs geluld omdat ze zich gekwets voelde...
"Wat zei je?", vroeg ze ongelovig, alsof ze het verkeerd begrepen had.
"Wel, je hebt me volledig door, je bent voor mij inderdaad niet meer dan een foto-object."
Ze wist niet wat haar overkwam. Op dat moment kwam heel haar verleden naar boven. Al die jaren dat ze heeft afgezien met haar vorige vriend, die haar geestelijk mishandelde en sexueel uitbuitte en zij uiteindelijk voor hem niet meer dan een lust-en speelobject bleek te betekenen. Zij jarenlang het slachtoffer was van zijn labiliteit, onverschilligheid, besluiteloosheid en frustraties. Het volgend moment werd ze bevangen door extreme haat en destructieneiging.
Hij stond op en wandelde richting zijn pc om hem aan te zetten. Terwijl hij nog onderweg was, stond ze opeens achter hem. Hij had haar niet achter zich horen komen. Op het moment dat hij zich omdraaide, sloeg ze heel hard op zijn hoofd met de kandelaar die naast zijn bed had gestaan. En nogmaals en nogmaals... . (Ben de tel kwijt) Net zoals hij het ene beeld na het andere nam van haar, zo sloeg ze keer op keer op zijn hoofd. Zijn bloed spatte in het rond en bekladde heel haar lichaam en aangezicht.
Toen ze bij haar positieven kwam, lag hij roerloos op de grond in een gigantisch plas bloed. Ze stond even verdwaasd te kijken zoals het meisje in de verfiming van 'Carrie', van Stephen King, nadat ze een emmer varkensbloed (of was het koeienbloed?) over haar gekapt heeft gekregen. De kandelaar gleed uit haar hand en viel met een harde bons op de houten vloer. Bevend over haar hele lichaam stond ze daar nog een poosje naar zijn verbrijzeld hoofd te kijken. Op de achtergrond speelde zacht 'Lumina' van Joan Osborne. Daarna draaide ze zich om en liep half dronken van de gigantische opstoot adrenaline in haar lichaam richting badkamer en draaide de kranen van de douche open.
Na een half- of misschien wel een uur onder de douche gestaan te hebben, was ze nog steeds niet volledig opgewarmd geraakt, doch was het beven over haar hele lichaam opgehouden. Ze had zich afgedroogd en droogde tevens de douche af opdat men niet zou zien dat er gedoucht werd die avond. Nam haar handdoek en haar toiletgrief mee naar de woonkamer en stak het in haar rugzak. Veel had ze niet bij hem liggen. Nam zijn digitale camera en wiste alle foto's van de diskette. Legde daarna de camera terug op zijn plaats. Daarna ging ze naar de keuken en nam een Delhaizezakje uit de kast onder de gootsteen. Ging ermee terug naar de woonkamer, stak de kandelaar erin en liet het zakje voorlopig even in de woonkamer liggen. Ze nam de wijnglazen die naast het bed stonden en waste ze even af in de keuken en zette ze daarna afgedroogd op het glazenrek. Daarna nam ze een dweil en een emmer met wat zeepsop in en verwijderde de licht bebloede voetsporen die ze had achtergelaten toen ze daarstraks naar de badkamer wandelde. Kapte na enige kuiswerk de emmer leeg in het toilet, hard verkleurd was het water niet. Spoelde de emmer nog even uit met wat Javel, alsook de dweil spoelde ze even en wrong die extra goed uit. Waarop ze de dweil over de emmer spreidde opdat die zou kunnen drogen. Daarna haalde ze de vuilniszak uit de vuilbak en nam die mee naar de living en stak het plastieken zakje met de kandelaar erin, in de vuilniszak. Ze chekte nog even of er geen verse spermasporen op het hoeslaken zichtbaar waren. Neen, niets te zien. Ze streek even de plooien glad van het hoeslaken en trok de dekens open opdat de lichaamswarmte zou vervliegen. Daarna ging ze de deur uit, met haar rugzak en de vuilniszak. Keek even of er niemand te zien was in de straat. Neen, niemand te zien. Trok de deur zachtjes dicht achter zich en zette de vuilniszak tegen de voorgevel.
Iedereen kende haar en iedereen wist dat zij de vriendin was van de fotograaf. En ze zou waarschijnlijk de eerste verdachte zijn maar de recherche zou geen motief vinden, alsook geen moordwapen. En het zou zeker een dag duren vooraleer haar vriend gevonden zou worden.
"Al goed dat de vuilniskar straks langskomt", dacht ze bij zichzelf. "Ja, traks komt die langs..."

oktober 15, 2006

Terra incognita


V.L.

oktober 12, 2006


Dames & Heren

JMH Berckmans stelt voor


Het Eerste Psychotische BoekenbeursBal

spelen ten dans

Jean-Marie Berckmans' New Tirlemont Expierence
Perverted by Desire
De Vall (feat. Steven Grietens)
The ChocolateLovers
Elvis Peeters
Didi De Paris
Peter Holvoet-Hanssen
dj Bert Lezy
Vitalski
Jamez Dean Bradamski & Mistress Dean

Shattered Minds
Sieben Kinder und Ein Greis

films van Wim Jamar

Vrijdag 3 November 2006 vanaf 20u @ Scheld'apen, d’Herbouvillekaai 36. 2020 Antwerpen. Kassa 7 €

Lees JMH Berckmans nieuw boek: "Je kan geen Twintig zijn op Suikerheuvel"

oktober 11, 2006

Without despair

V.L.

oktober 08, 2006

oktober 07, 2006

Het een en het ander

1. Even ter info, voor diegenen die zich afvragen hoe het gesteld is met onze Zeveraar, hij zal waarschijnlijk de eerst komende dagen moeilijk boven geraken om achter de pc te zitten... .

De, op het eerste zicht, simpele operatie is uiteindelijk zwaarder uitgevallen. Ocharme, daar bovenop zit bijna heel zijn been in het gips. Hoe stom ongelukken kunnen gebeuren... . Voor de rest is het met hem goed gesteld, natuurlijk ... goed gesteld kan je in dit geval niet echt zeggen... .2. Op verzoek van een vriend, vermits hij al lang geen internet heeft, anders is hij er teveel op bezig. En hij ook geen blog heeft ... vóór de verkiezingen. Is al wat laat maar nog niet té laat:

"Gelukkig zijn er nog zenders waar je niet steeds met Filip Dewinter geconfronteerd wordt. De achterstevoren VTM bv., MTV dus.

De VRT staat voor Verkoop Reactionaire Taal en de andere is Vrijwel Totale Manipulatie.
Totalitaire Media Formatie is een zender die op apolitiek vlak goed scoort en dus binnenkort zal overgenomen worden door de mediaschepen van het VB.
De concurrent, Janetten Informatief Medium, zal dan uiteraard van de buis moeten en Ka2 mag dan alleen nog oorlogsfilms uitzenden die de Duitse verovering van Stanlingrad verheerlijken. Franse films worden verboden en reclame voor gasovens blijft toegelaten, als ze vrij van racisme te pleiten valt.
'Nee Gas Zionisme', kortweg NGZ wordt een nieuw begrip onder de keurmerken voor televisiereklame."

(Dré,52j.)

En 3. Goh, zal ik lang onthouden...gisteren een schitterend optreden gezien van Johnny Dowd, Jim White, Willie B. en Mike. Was tevens te gast backstage. Een dezer meer hierover... .