maart 31, 2007

Hm ja, dat is inderdaad het beste wat je kan doen en kom je op die manier het verst in dit leven. Weten wat je wilt en je kwaliteiten kennen en optimaal benutten, zijn denk ik toch wel de belangrijkste dingen om gelukkig door het leven te gaan. Awel, ik denk dat ik na die 32 jaar mezelf te zitten misprijzen het eindelijk gesnopen heb. Ik heb in de loop van de laatste twee maanden even een grote opkuis gedaan. De man die jarenlang op mijn zwakheden wist in te spelen en die ik toegelaten heb om met mijn gevoelens te spelen, me niet te respecteren en me valse hoop te geven keer op keer, is definitief uit mijn leven. Heb mijn deuren volledig dichtgeslagen voor hem. Ben ook massaal beginnen weg te gooien in mijn appartement, o.a.dozen met allerlei dingen en paperassen erin die er al jaren stonden en waartoe ik niet in staat was ze te sorteren en het overbodige weg te gooien omdat ik oftewel met mezelf in de put zat en een hele hoop te verwerken had, oftewel omdat ik te veel met anderen bezig was ipv met mezelf.
Ik dacht zo, 'niet bij de pakken blijven zitten, doe iets!' Heb zoveel mogelijk rust nodig in mij leven, welja, zal het mezelf zo gezellig mogelijk maken nu. Hoe meer chaos rond mij, hoe verstrooider ik ben en hoe onrustiger. Nu, buiten het chaos van mijn zoontje die ADHD heeft in combinatie met autisme, is dus het overige chaos nu weg en gaat het in mijn hoofd er ook nu veel rustiger aan toe. Hoe minder prikkels, hoe beter. Omdat ik te veel inga op de prikkels in mij omgeving, geen detail me ontgaat, zorgt dit regelmatig voor overbelasting in mijn hersenenen, vandaar dat geanalyseer van alles en nog wat heel de tijd en dat neverending denken met momenten.Alsook het met verschillenden dingen teglijkertijd willen bezig zijn of met iets bezig zijn en dan opeens overspringen op iets anders en het vorige dan liggen blijft.
Ga me binnenkort laten testen op ADD, sta nu op een wachtlijst maar heb geduld. Doe het al zo lang met allerhande symptomen die veel met ADD lijken gemeen te hebben. En tevens wordt er op die manier ook een heleboel verklaard in mezelf. Uit de test bij een psychiater bleek dat ik effectief hypersensitief en te zelfkritisch ben en met een zwaar minderwaardigheidscomplex zit, maar dat wist ik al. Het verklaart iig waarom ik zo gevoelig ben aan bepaalde dingen en me alles te hard aantrek. Mezelf te veel in vraag stel, schuld vaak bij mij leg, ook al ben ik niet schuldig aan iets. En als ik natuurlijk iemand tegenkom die ik doodgraag zie en die mij continu zit wijs te maken dat alles aan mij ligt, tja, heeft niet veel gescheeld of ik had me laten opnemen een tijd geleden. Mijn moeder zei me onlangs dat ik vooral moet stoppen met negatief zelfkritisch te zijn, dat ik dat al de helft van mijn leven doe en dat het genoeg is geweest. Welja, ben ermee gestopt of doe het toch al een pak minder en ben terug van mezelf gaan houden.
Ben echt wel best ok, met het gevolg dat ik een toffe job heb gevonden nu. Het is een fantastische uitdaging, heel variërend werk (daar hou ik van) en ik zal hard mezelf best moeten doen maar heb de moed en zie het echt wel zitten. Hoe snel het allemaal kan gaan.... Een onbekend interimbureau binnengestapt om me voor te stellen en in te schrijven, mijn CV had ik twee uur daarvoor via e-mail verstuurd, buitengestapt met een part-time aanbieding maar ik dacht die avond nog, 'het kan misschien nog een full-time job worden met de tijd.' Dag daarop, 's middags belde het interimbureau al dat ik mocht gaan solliciteren bij die werkgever en dat de job uiteindelijk een full-time job was geworden. Anderhalf uur later zat ik tegenover mijn werkgever, een goei vol uur gepraat met elkaar en buitengestapt met de melding dat ik maandag mocht beginnen, overmorgen dus. Een fantastische uitspraak van hem: 'wat je met je carrière doet, heb je zelf grotendeels in je eigen handen, je krijgt interne cursussen aangeboden waarbij je zelf mag bepalen wat je wil en wat niet en je zal tevens een beetje begeleiding moeten geven aan je jongere collega, als je dat niet erg vindt?.' Ik dacht, 'tiens, dromen zijn toch niet zo onrealistisch dan'
Enfin, je ziet maar, in jezelf blijven geloven doet veel en dat komt blijkbaar ook over. Ja, ben met mijn gat in de boter gevallen deze keer. Ik heb in het begin van het jaar mezelf beloofd dat het een goei jaar ging worden en daar houd ik me dan ook aan. Zal weliswaar nog met vallen en opstaan verlopen soms, maar niet meer zo hard. Ik kabbel nu rustig verder en al diegenen die nog gaan proberen om me op een of andere manier naar beneden te halen, die kunnen onmiddelijk gaan. Ik moet mezelf blijven en dat is mijn grootste geluk zo te zien en uiteindelijk...altijd al geweest. Zonde van al de tijd die ik verspild heb door mezelf in twijfel te brengen. Enfin, het kan nu alleen maar beter worden. Eindelijk!

maart 17, 2007

Your sweet drug (song)

Following the motion
I rise and fall.
The higher the fool,

The greater the fall.

Come on and give me some of that drug
So I can feel better.

And the more you give me,
The more I'll take.

Come on,
Give me more of that drug.

Sweet temptation
Blowing me sky-high.

You told me
I'm your sweet
I'll always be
So why twist the knife each time?

Come on,
Give me some of that drug
Give me more of your sweet drug
Ugh, come on

I like the pain
I like the suffering

The more you hurt me
The more I like it

Come on,
Give me some of that drug

Give me more of your sweet drug
Ugh, come on

No need to lie anymore
No need to pretend
This time
I'll walk over you, my boy!

Come on,
Ugh, come on
And give me some of that drug
Ugh, come on
Give me more of your sweet drug
Come on, come on
Ugh, come on...


(C)V.L.

maart 15, 2007

Girl with the blue shirt

(C)V.L.

maart 13, 2007

Will he ever be enlightened?

(C)V.L.

maart 12, 2007

Lucht

Als iemand tegen me zegt dat ik enkel nog maar lucht voor hem ben is dat eigenlijk een compliment... . Lucht zit overal om ons heen. Zonder lucht is er geen leven. Aan de andere kant, het feit dat we lucht inademen, wordt het verouderingsproces in de hand gewerkt en sterven we uiteindelijk. Enfin, aangenaam om te weten dat ik in- en uitgeademd word, een leven lang. En ook al ben ik er niet meer, ben ik er nog wel als lucht en worden iemands longen met mij gevuld.
Jaja, onderschat nooit de waarde van iets of iemand... .

(C)V.L.

maart 06, 2007

Two heads

(houtskool op papier, A3-formaat)
(C)V.L.

maart 05, 2007

Elan

Diegenen die het gezien hebben, hebben het gezien. Het was een prachtige totale maansverduistering. Normaal gezien kondig ik zulke dingen aan maar was deze week even niet van deze wereld. Had het dan ook nodig ter afleiding. Mijn gedachten zijn soms genadeloos met mij.
In ieder geval, er gaan nog totale maansverduisteringen volgen, waarneembaar vanuit België en Nederland. Volgend jaar bijv. begin februari en de daarop volgende jaren ook nog. Wat er echter bijzonder aan deze was, is dat ze zo hoog aan de hemel waarneembaar was en qua kleur gewoonweg prachtig. Voor degenen die het spektakel gemist hebben, mogen zich verheugen op een gelijkaardige maansverduistering binnen de 22 jaar. Euh... .
Dit weekend was op creatief gebied dan ook zeer uitgebreid bij menig mensen. Er waren er een aantal cd-voorstellingen en een serieus aantal optredens. Kon ze natuurlijjk niet allemaal bijwonen. Vrijdag trad er een sixties-achtige groepje in de CC St. Andries op: The Gonks. Waande me even in de tijd van 'the Golden Sixties'. De groepsleden waren er dan ook op gekleed. Beeldde me even in dat daar iedereen in een dergelijk outfit stond, met de nodige hysterische meisjes die flauwvallen en zo erbij.
Daarna zijn we met de bende afgezakt naar Scheld'Apen waar Lo-an hun cd: 'Transitions of a rabbit's tale' voorstelde. Van hun nummer 'transition blues' was ik ferm aangedaan. Was tenslotte zelf zo melancholisch als de pest op dat moment. Enfin, het optreden was schitterend. Daarna hebben we ons eens goed laten gaan op de dansvloer. Heb mijn zin dan toch uiteindelijk gekregen. Was al lang van plan om nog eens de duivel uit mijn lijf te dansen.
Zaterdag, om even uit Antwerpen weg te zijn, naar de cd-voorstelling van Dez Mona en hun nieuwe cd 'Moments of Dejection or Despondency' (hier een aantal nummers) gaan bijwonen in de Botanique te Brussel, wat prachtig paste in de sfeer van een totale maansverduistering.
We waren nog op tijd terug om de maansverduistering te kunnen volgen, niet dat ik uren buiten heb gestaan hoor. Er was in het Antwerpse ook een cd-voorstelling van 'The Dump Brothers' die avond. Heb ze eens bezig gezien op de vernissage van een kennis. Fijne muziek, knappe mannen, eh, in de sfeer van het banjostukje uit de film 'Deliverance'. Een schitterende film overigens.
Ben al van kleins af aan dol op banjo's. Heb ondertussen iemand leren kennen die een banjo heeft, misschien dat ik het eens moet beginnen leren. En ja, heb de banjospeler uit die groep vorige keer gevraagd of hij geen lessen gaf. Njet. Zal het hem nog eens vragen de volgende keer.Vermits een vriend van mij hem nodig heeft binnenkort, kom ik hem misschien nog eens tegen.
Zucht, alweer regen, past bij mijn trieste stemming. Ja, triest. Zit met Andalousia in mijn kop. Ik geloof dat ik in maart-april eens naar daar ga. Vorig jaar niet gelukt, dit jaar gaat het me wel lukken. Heb de behoefte om mijn batterijen nog eens op te laden en zal mijn verdriet daar dan maar achterlaten. Enfin, ik heb mezelf beloofd dat het een goei jaar zal worden en dat zal het dan ook worden. Kwestie van mijn herwonnen elan te behouden en hard aan mijn zelfzekerheid te werken.

'Window on the future'

(C)V.L.